Инспекција или редовна ревизија SWIFT програма безбједности корисника

SWIFT Програм безбједности корисника (CSP) пружа провјерен скуп безбједносних контрола које су одабране да помогну корисницима у успостављању безбједне инфраструктуре и интерног окружења. Слободно нас позовите за опције сајбер савјетовања и водич за успостављање CSP усклађености који ћемо прилагодити Вашим потребама.

SWIFT је објавио промјене постојећих CSCF контрола за 2023. годину.

Усклађеност се може провјерити од почетка јуна 2023. године.

 

 

О програму за сигурност корисника

Чињеница је да све снажније и софистицираније сајбер пријетње наглашавају важност проактивног, дугорочно дизајнираног агилног одговора. SWIFT-ови клијенти су одговорни за осигурање властитог окружења и приступа мрежи. SWIFT-ов Програм за сигурност корисника (CSP) представљен је како би подржао кориснике у контроли и заштити информацијских превара.

CSP пружа провјерен скуп сигурносних контрола пажљиво осмишљених како би допринио / помогао корисницима да осигурају своје локално окружење / инфраструктуру и успоставе поузданији и сигурнији финанцијски екосистем.

SWIFT Оквир за контролу сигурности корисника (CSCF) описује скуп обaвезних и савјетодавних сигурносних контрола за SWIFT кориснике. Обавезне сигурносне контроле успостављају сигурносну базу за цијелу заједницу, а морају их имплементирати сви корисници на њиховој локалној SWIFT инфраструктури. SWIFT је одредио приоритет ове обавезне контроле како би поставио реалан циљ за краткорочну, остварену сигурност и смањење ризика. Савјетодавне контроле темеље се на доброј пракси коју SWIFT препоручује корисницима да имплементирају. Током времена, обавезне контроле се могу мијењати усљед развоја подручја пријетњи, а неке савјетодавне контроле могу постати обавезне.
Све контроле су груписане око три главна циља:

"Осигурати своје окружење",
"Познавати и ограничити приступ", и
"Детектовати и одговорити".

Ове контроле су развијене на основу SWIFT-ових база података, повратних информација корисника, анализе и истраживања сајбер-пријетњи у сарадњи с најбољим стручњацима из овог подручја финанцијске индустрије. Контролне дефиниције су у складу с постојећим стандардима индустријске сигурности.

 

CSCF заснован на Cyber ​​Security савјетовању и ревизији

Нудимо имплементацију или провјеру CSP контрола на основу ажурираног пописа обавезних контрола за актуелну годину. Више детаља о сертификацији последње верзије  и процесу атестирања (између јула и децембра) користећи апликацију KYC Registry Security Attestation доступни су на SWIFT веб страницама и документу Customer Security Controls Framework.

Додатне појединости о нашој понуди за савјетовање и провођење независне контроле  доступне су на захтјев.

Контакт особа: Небојша Булатовић 

Телефон: +38765666468