О Нама

Наша компанија нуди веома специјализоване услуге које помажу нашим клијентима у Источној и Југоисточној Европи да побољшају своје процесе руковођења, ризика, безбједности и усклађености. Области наше експертизе укључују бласти услуга укључују:

  • Одговор на инцидент: Нудимо планирану и ефикасну услугу подршке за одговор на инциденте како бисмо помогли нашим клијентима да сигурно одговоре на сајбер-нападе и друге догађаје везане за безбедност. Наш искусни тим може брзо идентификовати и ограничити инцидент, смањити утицај и вратити нормално пословање.
  • Пенетрацијски тестови: Наш тим је специјализован за свеобухватне безбједносне тестове, разматрања ојачавање система и напредне технике за симулацију напада релевантних за пословање или симулације стварних напада. Пружамо конкретне препоруке за унапређење вашег безбједносне архитектуре.
  • Процјена безбједности софтвера: Пружамо детаљне процене вашег софтвера како бисмо идентификовали све потенцијалне безбедносне слабости које би могле бити искоришћене од стране нападача. Наше процене софтверског кода и безбедносне архитектуре пружају детаљне информације за санирање и унапређење.
  • ИТ ревизија и SOC2 за сервисе: Изводимо ИТ ревизије и SOC2 процјене за пружаоце услуга како бисмо помогли успостављању повјерења у примјену индустријских стандарда и прописа. Наш тим може понудити пословно корисне информације за ефикасно балансирање зрелости процеса и контрола.
  • ИТ савјетовање: Нудимо услуге савјетовања како бисмо вам помогли да дизајнирате, имплементирате и оптимизујете своје системе управљања и припадајућу инфраструктуру. Наш тим може пружити помоћи разумијевање GRC компоненти и са њима повезаним циљевима, перформансама и индикаторима ризика за успешно извештавање.
  • ISO/DPO: Наше екстернализоване ISO и DPO услуге вам помажу да се придржавате GDPR прописа и других закона о заштити података. Пружамо посвећени тим сертификованих експерата за управљање вашим захтевима у вези са усклађеношћу и осигуравамо да су ваши подаци безбедни.
  • Ревизија пројекта: Нудимо услуге ревизије како бисмо вам помогли да успешно и на време управљате важним ИТ пројектима. Наш тим пружа важне информације за пословне одлуке како бисмо осигурали да ваши пројекти буду завршени на време и у оквиру буџета.
  • Имплементација оквира за управљање, ризике, усклађеност: Помажемо пословним субјектима у имплементацији оквира за руковођење и управљање као што су COBIT и ISO27001

У свакој од поменутих области наша компанија је већ стекла афирмацију, искуство и повјерење партнера у региону источне и југоисточне Европе, највише Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске. Посвећени смо пружању високоспецијализованих услуга које задовољавају јединствене потребе сваког нашег клијента.

Наше дјелатности

Безбједносни сервиси

Безбједносни сервиси су груписани у понуду безбједносних екстернализација, попут ISO или DPO сервиса, савјетовање из домена сајбер безбједности, рјешавања инцидената уз помоћ Сигурносног оперативног центра,континуиране сервисе скенирања рањивости и пенетрацијског тестирања, анализе изворног кода, реверзни инжињеринг и бројне опције услуга из домена социјалног инжињеринга.

ИТ ревизија и SOC2 сервиси

Већинa наших сервиса ИТ ревизије су интерне ревизије или екстернализоване активности компанија или јавних институција. Прилагођени сервиси за сервисне организације према ISAE3402 / SOC2.  

Савјетовање и екстернализација

Наши консултантски пројекти су осмишљени да пруже дугорочне услуге које су екстернализоване нашим клијентима. Наше најпопуларније услуге, као што су ДПО, ИСО и унутрашња ИТ ревизија, допуњују се редовним контролама пружаоца услуга, услугама везаним за ГРЦ и системе управљања, решавање инцидената и другим специјализованим процесима сајбер безбједности. Верујемо да пружањем континуиране подршке и систем колаборације помогнут уз наш ГРЦ софтвер, можемо осигурати стални успјех наших клијената и помоћи им да испуне своје пословне циљеве.

GRC Софтвер и друга рјешења

Наша софтверска рјешења могу бити имплементирана коришћењем Software-as-a-Service (SaaS) или hosted приступа. Обе опције имају своје предности и недостатке, а одлука коју користити ће зависити од специфичних потреба организације. На крају, одлука између SaaS и hosted имплементације ће зависити од фактора као што су буџет организације, техничка експертиза и захтјеви за безбедност података. Важно је пажљиво процијенити обје опције и изабрати ону која најбоље одговара специфичним потребама организације. Издвајамо понуду рјешења за управљање ризиком и усклађеношћу, те више намјенских ЕРП софтверских рјешења прилагођених регионалним тржиштима, посебно малим и средњим предузећима. Дио рјешења је имплементиран у великим организацијама и захтјевим пословним окружењима. 

Новости

Састанак у Љубљани

Учествовали смо на више састанака са банкама и ИТ компанијама у Љубљани....

1. конференција "Пословно повезивање привреде и ИТ предузећа"

Постоји много верзија и варијација Lorem Ipsum пасуса, али већина је претрпела некакву промену, било да је то додавање неког хумор...

Програм повезивања са привредом Аустрије

Представништвo Републике Српске у Аустрији у сарадњи са Иновационим центром Бања Лукa и WIFI IKT институтом организовалао је веома...

Повезивање са привредом Уједињених Арпских Емирата

Радни састанци са привредницима УАЕ организовани су уз подршку Привредне коморе. ...

Еуридика је задржала активним сертификације ISO9001 i ISO27001

Еуридика је донијела стратешку одлуку о усвајању и развоју интерних система управљања квалитетом који јој омогућавају да несметано...

ИТ конференција Бања Лука 2018

Једна од кључних ИТ конференција ове године се планира у Бањој Луци 13. децембра уз судјеловање локалних и регионалних јавних и пр...

Фундаментална спремност у сајбер одбрани на Балкану

Еуридика ће се представити говором о приступу развоју сајбер безбједности ну дијелу конференције под називом "Multiсtakeholder, Mu...

Донација књига Савезу студената ЕТФ Бања Лука

Донација књига "Програмски језик ЈАВА" студентима Електротехничког факултета у Бањалуци...

Индустријска безбједност

Еуридика је завршила сертификацију индустријске безбједности у сарадњи са ДСО Босне и Херцеговине...

Конференција ИНФОСЕК 2019

У Словенији ће се између 27. и 29. новембра 2019. у Новој Горици одржати 17.-та Конференција ИНФОСЕК 2019...

CYBERCON И ЕУРИДИКА У САРАЈЕВУ

Средином новембра, четвртак 14/петак 15.11.2019. године Еуридика узима учешће на The Cyber Security Conference (CYBERCON) у Сарај...

Eуридика постала партнер компаније Сејф-Ти

Еуридика д.о.о. је потписала уговор о праву продаје рјешења комапније Сејф-Ти (Safe-T, Nasdaq, TASE: SFET), глобално познатог лиде...