Fundamentalna spremnost u sajber odbrani na Balkanu

Euridika će se predstaviti govorom o pristupu razvoju sajber bezbjednosti na dijelu konferencije pod nazivom "Multiсtakeholder, Multilevel, Holistic, Agile approach to build cyber security culture" drugog dana konferencije.

Atlantski klub Bugarske u saradnji sa Atlantskim vijećem Srbije organizuje konferenciju "Fundamentalna spremnost u sajber odbrani na Balkanu (FRCDB)" koja će se održati u periodu od 17. do 19. oktobra u Beogradu, Srbija.

Glavni cilj projekta je podrška razvoju mogućnosti sajber odbrane u regionu Balkana i okolini. Događaj će se fokusirati na pet glavnih prioriteta, kao što su: situacijska svijest o sajber odbrani, zaštita kritične informacijske infrastrukture, kapaciteti sajber bezbjednosti, izgradnja kulture i politika i dijeljenje najboljih praksi prezentacijom nove tehnologije od strane domaće i međunarodne industrije sajber bezbjednosti. To će doprinijeti olakšavanju značaja regionalne i inostrane saradnje među učesnicima u NATO i partnerskim zemljama u regionu jugoistočne Evrope. Ovakva radionica će poboljšati suštinsku komponentu u izgradnji osnovne spremnosti za otpornost na sajber pretnje i sajber aktivnosti ili napade proširivanjem sposobnosti sajber odbrane u regionu Balkana. Projekat obezbjeđuje učešće mnogih političara, diplomata i stručnjaka iz različitih evropskih zemalja, kao i međunarodnih organizacija (OEBS, OECD) fondacija (GCSP) i nevladinih organizacija u oblasti sajber bezbjednosti.

Euridika će biti učesnik konferencije.