Фундаментална спремност у сајбер одбрани на Балкану

Еуридика ће се представити говором о приступу развоју сајбер безбједности ну дијелу конференције под називом "Multiсtakeholder, Multilevel, Holistic, Agile approach to build cyber security culture" другог дана конференције.

Атлантски клуб Бугарске у сарадњи са Атлантским вијећем Србије организује конференцију "Фундаментална спремност у сајбер одбрани на Балкану (FRCDB)" која ће се одржати у периоду од 17. до 19. октобра у Београду, Србија.

Главни циљ пројекта је подршка развоју могућности сајбер одбране у региону Балкана и околини. Догађај ће се фокусирати на пет главних приоритета, као што су: ситуацијска свијест о сајбер одбрани, заштита критичне информацијске инфраструктуре, капацитети сајбер безбједности, изградња културе и политика и дијељење најбољих пракси презентацијом нове технологије од стране домаће и међународне индустрије сајбер безбједности. То ће допринијети олакшавању значаја регионалне и иностране сарадње међу учесницима у НАТО и партнерским земљама у региону југоисточне Европе. Оваква радионица ће побољшати суштинску компоненту у изградњи основне спремности за отпорност на сајбер претње и сајбер активности или нападе проширивањем способности сајбер одбране у региону Балкана. Пројекат обезбјеђује учешће многих политичара, дипломата и стручњака из различитих европских земаља, као и међународних организација (OEBS, OECD) фондација (GCSP) и невладиних организација у области сајбер безбједности.

Еуридика ће бити учесник конференције.